Eie eiendom

60 prosent av boliger solgt over takst


Over 60 prosent av boligene selges nå til eller over takst, sier administrerende direktør Hedda Ulvness i Eie eiendomsmegling.

-Det har vært meget høy aktivitet den siste tiden, og meglerne melder om flere mennesker på visning i august enn tidligere i år. Dette gir utslag på salgsprisene. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Norge er nå i august 33.972 kroner, mot 31.339 kroner i juli, altså 2633 kr mer enn i forrige måned.

– Tar man utgangspunkt i prisantydning er antall solgte over prisantydning enda høyere og ligger over 70%. Vi har omsatt 254 boliger i august mot 250 boliger samme måned i fjor, sier Eie-sjefen. Og utsiktene fremover er positive.

– Vi befinner oss nå i september, som historisk sett er den måneden med høyest omsetning. Det er ingenting som tyder på at dette ikke vil gjenta seg i år. Både Eies varelager, tempoet i markedet og dagens boligpristall tilsier at vi kan forvente fortsatt høy aktivitet i ukene fremover, sier hun.

Åpnet i Bergen
Det har vært boligprisvekst i alle de store byene i august, og Tromsø skiller seg fortsatt ut med sterkest vekst på 2,5 prosent i august. Dernest følger Bergen, som fikk et eget Eie-kontor denne uken. Eie eidendomsmegling er Norges største privateide, uavhengige meglerkjede.

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: