ILLUSTRASJON: JAZZABIT
ILLUSTRASJON: JAZZABIT

RADIO: Norges Nye Jazzkanal


Første juledag så en helt ny kanal dagens lys I Oslo. Jazzabit sender jazz døgnet rundt og sikter mot å være Oslos nye rytmiske radio. Mange fikk sannsynligvis en DAB-radio på julekvelden. Da hadde allerede dagen etter muligheten til å glede seg over å finne en ny kanal.

Jazzabit Oslo kringkaster på DAB i Oslo/Akershus fra 25/12 2013.

– Radioformatet speiler universell jazz, fra fortid til nåtid, fra de klassiske rytmene til de moderne breakbeats. Jazzabit skal være Oslos rytmiske radio, sier Leif M. Synnevåg, som er ansvarlig redaktør i den nye kanalen.

Jazzabit kringkaster en 24-timers rotasjon med vekt på kvalitet, estetikk og det de kaller livets rytme.

– Vi er ikke så opptatt av hva klokken er, men vi registrerer gjerne forskjellen på dag og natt. Vårt radioformat speiler alle storbyers rytmiske bevegelse – uforutsigbar forutsigbarhet, eller var det omvendt, spør Synnevåg.

Oslo-basert

Jazzabit eies og drives av voiceover-selskapet Voicebox Productions og kringkastes fra Oslo Sentrum. Medarbeiderne i Jazzabit har bred og lang erfaring innen kringkasting, produksjon, og formatering.

–  Her finnes det ingen tilfeldigheter. Vi styres av helt klare formeninger om hvor vårt fokus bør være. Vi valgte det rytmiske radioformatet fordi det ikke eksisterer et lignende radioformat i Norge, sier Synnevåg.

–  Vi har lyttet og studert radiokanaler helt siden mellombølgen. Jazzabit lar seg inspirere av alle store kringkastere og er et unikt  radioformat, avslutter han.

Christian Andersen er teknisk sjef i kanalen, som har slagordet  100% jazz «the goodlookin’ radio”.

Fritt for skurr og forstyrrelser i sending

Når alle DAB-kanaler kommer på lufta blir det mer enn 35 kanaler å velge mellom i Oslo og Akershus. Det inkluderer de 20 kanalene som sendes på det nasjonale DAB-nettet. DAB gir plass til lang flere kanaler enn på FM-nettet. Sendingene følges av tekst og bilde og er fri for skurr.

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: