Ill.foto: Aschehoug
Ill.foto: Aschehoug

BOKANBEFALING: Innsirkling av Carl Frode Tiller


David har mistet hukommelsen og husker ikke lenger hvem han er.

Legene hans annonserer i avisen, og søker etter mennesker som har kjent David og som kan hjelpe han å huske hvem han er. Gjennom brev til David, og små glimt fra deres eget liv, blir vi kjent med Jon, Arild, og Silje. Tre mennesker som minnes ungdomsårene til David på hver sin måte, og fra deres brev bygges personen David opp.

Vi får et innblikk i tre forskjellige familiers liv, alle i Namsos på 80-tallet. Jon som sliter med å forholde seg til andre mennesker, til og med sin egen familie. Arild som er prest, og som på grunn av det, ingen klarer å ha ordentlige samtaler med. Og til slutt Silje, en sliten mor som ønsker hun var ung, lykkelig og attraktiv igjen.

Carl Frode Tiller manifesterer mirakuløst, makeløst, og mektig de mellommenneskelige relasjoner på forskjellig nivå, og han får med enkelhet fremstilt hvordan menneskets karakter og attributter endres når de sees fra et annet perspektiv enn ens eget.

En robust og jordnær fortelling om kjærlighet, familie og oppvekst. Anbefales alle som skjønner nynorsk, den er virkelig et godt stykke arbeid.

Dette er den første boken av tre, hvorav den siste, Innsirkling 3 (oppfinnsomt nok), kommer i september.

Løp og kjøp!

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: