Hårn

Anbefaling: Horn med ost og skinke


Skal du på hytta, skal ungene på skolen, skal du på tur, eller er du bare litt sulten? Ta deg et horn!

Først må de jo bakes, selvfølgelig, men du får såpass mange at fryseren kan stappes, og slik kan du ta deg et horn når det måtte passe seg. Det er en enkel oppskrift, og resultatet blir dampende og ferskt! Greit å legge merke til: Du trenger sikkert mer enn en pakke kokt skinke, og bruker du ferdig skivet ost, trenger du nok mer enn en pakke med det også. Dumt å måtte springe på butikken midt i bakeseansen!

Dette trenger du for ca. 32 horn:

50 g gjær (en pose tørrgjær)
120 g margarin
5 dl melk
1 dl sukker (evt. 3 – 4 ss)
1/2 ts salt
ca. 15 dl hvetemel
Ost (Ferdig skivet er enklest) 2 pk
Kokt skinke 2 pk

Da er det bare å sette igang:

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og slå over melken. Dette skal varmes til ca. kroppstemperatur (37*C). Rør gjæren og melkeblandingen sammen til gjæren har løst seg opp, tilsett sukker og salt, og rør inn hvetemelet, til en smidig deig som såvidt slipper bollen. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 30

Hver leiv deles inn i åtte. Osten og skinken er delt i to på skrå for å passe inn i hornene.

Hver leiv deles inn i åtte. Osten og skinken er delt i to på skrå for å passe inn i hornene.

minutter.

Sett ovnen på 225 – 250 grader. Del deigen i fire og kjevle ut til runde leiver, som deles i åtte spisser på hver leiv (se bilde). Del osten og skinken i to slik du ser er gjort her (du kan legge hele på, men da trenger du flere pakker), og legg en bit av hver på hvert horn, og rull sammen – fra utsiden og inn.

Sett hornene til etterheving i ca. 30 min, også på et lunt sted, gjerne på toppen av komfyren, der er det varmt og godt nå som ovnen står på. Pensle hornene med sammenpisket egg eller melk, og stek dem på brett i ca. 8 – 10 minutter, ved 225 – 250 grader. Du må nok sette minst to brett. Avkjøles på rist.

Smaker best varme, men ganske så gode kalde også! 🙂

Hornene kan funke som en enkel middag, men er du ute etter noe mer fancy – prøv Andelår á la Unimeal!

Eller føler du kanskje mer for å lage noe søtt – prøv den ekstremt gode Ole Brumm-kaken.

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: