Besøk Unimeal.net!
Unimeal forteller deg hvordan du lager en enkel og imponerende versjon av Duck Confit.

Superdigg oppskrift på andelår fra Unimeal


Den nylanserte Matbloggen Unimeal.net deler en enkel oppskrift for deg som vil imponere både venner og familie. Finn flere spennende oppskrifter for studenter på instagram.

Duck confit lages på den tradisjonelle måten ved å tørke kjøttet over natten i salt, og koke kjøttet i ens eget fett i ovnen over lengre tid. Denne metoden vi bruker her, er betraktelig mye enklere, men vil virkelig imponere både venner og familie.

Ingredienser:


Til anden behøver du:
– Andelår
– Timian
– Appelsinskall
– Salt og pepper

Til potetstappen behøver du:
– Poteter
– Melk
– Smør
– Salt og pepper

Til rødkålen behøver du:
– 1 Rødkål
– Appelsinjuice fra to appelsiner
– Honning
– 2 Fedd med hvitløk
– 1 Løk finhakket
– Spisskummin
– Muskat
– Kanel
– Hvitvin
– 1 ts. sterk sennep

Fremgangsmåte:
1. Fjern alt overflødig fett fra anden, lag små hull i andeskinnet med en gaffel som gjør at andefettet smelter ordentlig.

2. Mariner lårene i appelsinskall sammen med salt og pepper før de settes inn i ovnen på 160º i 1 ½ time.

3. I mellomtiden, surr oppkuttet løk og hvitløk sammen med 2 glass hvitvin. Når alkoholen har fordampet tilsettes saften fra to appelsiner.

4. La så denne blandingen koke i ca. 3 minutter før du heller det over i siv, slik at løken og væsken blir separert.

5. Ta en dyp panne og sett den på høy varme, tilsett så oppkuttet rødkål. Etter smak og behag er dette riktig tidspunkt å tilsette litt appelsin liquor, for eksempel Grand Marnier.

6. Hvis du bestemmer deg for å tilsette appelsin liquor i kålen, pass på at alkoholen har fordampet før du tilsetter hvitvin og appelsinsaft. Smak til med spisskummen, muskat og kanel. Skru ned varmen og sett på et lokk og la det stå å vente til anden er ferdig i ovnen.

7. Mens kålen brasseres og anden er i ovnen, kutt poteter i terninger og kok inntil de er myke.

8. Sil potetene og tilsett melk og smør etter ønsket mengde. Smak til med salt, pepper, timian og sterk sennep.

9. Etter 1 ½ time i ovnen er det på tide å ta ut anden. Andelårene skal nå ha blitt sprø på utsiden, men de er fortsatt smakfulle og møre innvendig. La lårene hvile mens forberedelsen av kålen går mot slutten.

10. Sett opp varmen til medium-høy på kålen og tilsett honning. Rør til væsken har tyknet. Smak til og pass på at den er velbalansert.

11. Legg kålen på en tallerken med potetmosen, og legg så andelårene på toppen og dander med timian.

Smakelig måltid!


unimeal

Besøk Unimeal.net og lær enkle retter for en busy hverdag. Du kan også følge Unimeal på Instagram, der de poster spennende oppskrifter nesten hver dag! Unimeal er en engelskspråklig, men norsk matblogg  med base i London. Siden oppstarten tidligere i år har Unimeal opparbeidet mange faste følgere på  Instagram og facebook, følg Unimeal du også!

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: