ILL-FOTO: Storebrand
ILL-FOTO: Storebrand

Krasjer mest, sjekker minst


En ny undersøkelse viser at kun 6 av 10 bileiere under 30 år følger med på om de er innenfor den avtalte kjørelengden som er oppgitt i bilforsikringen.  – Følg med! Det lønner seg og det er fort gjort å sjekke, er oppfordringen fra Storebrand.

Skal du ut på langtur med bilen i sommer, er det lurt å sjekke hvor langt bilen din har kjørt før du reiser. På bilferie løper kilometerne raskt, og det er viktig å passe på at du er innenfor kjørelengden du har oppgitt til forsikringsselskapet.

De som krasjer mest, følger dårligst med

Folk generelt og spesielt de over 50 år er flinke til å følge med på kilometerstanden. Hele 9 av 10 av bileiere i denne aldersgruppen følger med. Blant bileiere under 30 år er det derimot bare 6 av 10 som gjør dette.

– Yngre bileiere er dessverre oftere involvert i ulykker med bil enn de eldre. De unge bør derfor være ekstra påpasselige med å følge med på at de er innenfor oppgitt kjørelengde, sier Petter Berg, fagsjef i Storebrand.

Er uhellet ute og du har kjørt lengre enn du har avtalt, vil dette medføre reduksjon i erstatningen fra forsikringsselskapet. Hvis det viser seg at du overskredet avtalt kjørelengde og den faktiske kjørelengden din ville kostet 20 prosent mer, vil du kunne få 20 prosent i mindre i erstatning.

– Å glemme å følge med på dette kan bli dyrt hvis en skade oppstår. Vi oppfordrer bileiere til å ta en ekstra sjekk før sommerens bilturer, avslutter Berg.

Når uhellet er ute må man huske å forholde seg rolig. Her er et godt eksempel på hvordan man ikke skal opptre:

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: