Grammy-nominert: Dritstas, sier artisten.
Grammy-nominert: Dritstas, sier artisten.

Bernhoft nominert til Grammy


Fredag ble det avslørt hvilke artister som kan stikke av med Grammy-priser under den 57. prisutdelingen 9. februar 2015.

Jarle Bernhofts «Islander» er nominert til prisen for beste R&B-album, og kjemper mot Toni Braxton & Babyface, Aloe Blacc, Robert Glasper Experiment og Sharon Jones & The Dap-Kings.

Selv sier Jarle Bernhoft følgende om den gjeve nominasjonen:

– Jeg er litt tommelomsk akkurat nå, men det er jo dritstas. Den kategorien er jo fan ikke til å spøke med heller, det er et enormt klapp på skuldern. Bildet blir som om en ivorianer kommer blant topp fem i mål på ei klassisk femmil. Det er veldig merkelig, men jeg synes det har vært et bra løp.

I 2011 slapp Bernhoft sitt andre soloalbum Solidarity Breaks , et album som nå har solgt over en kvart million eksemplarer på verdensbasis. I 2012 mottok han Spellemannprisen for både Beste mannlige artist og Årets Spellemann, og har de siste årene jobbet iherdig med sin internasjonale kariere. Det har blant annet ført til opptredner på de amerikanske tv-showene Ellen DeGenres Show og CONAN, flere utsolgte turnéer og ekstatiske kritikker over hele verden.

Islander ble sluppet 25. april 2014, og er Bernhofts tredje fullengder. Albumet er blant annet inspirert av svensk pop, Stevie Wonder og Sly Stones banebrytende soul og Carole Kings intrikate folkrock. Albumet ble spilt inn på Isle of Wight utenfor England og er produsert av Paul Butler, kjent for sitt samarbeid med Michael Kiwanuka og Devendra Banhart.

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: